Társadalmi felelősségvállalásunk

Az UNICEF azért jött létre 75 évvel ezelőtt, hogy olyan gyerekeken segítsen, akiken senki más nem tud. Már a fogantatás pillanatától elkötelezetten védi a leghátrányosabb helyzetű gyermekeket és biztosítja számukra azokat az alapvető szükségleteket, melyek az élethez elengedhetetlenek: élelmet, tiszta vizet, oltásokat, védelmet, oktatást, diszkrimináció mentes életet.

Az UNICEF-hez hasonlóan mi is hisszük, hogy a gyerekkor egyszeri és megismételhetetlen, ezért rendszeres támogatóként segítjük az UNICEF Magyarország gyermekekért végzett munkáját.

Az UNICEF Magyarország fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy anyagi forrást gyűjtsön a magánszektorból, megismertesse, védje a gyermekjogokat, képviselje a helyi gyermekek érdekeit és láthatóságot biztosítson a szegénység, katasztrófák, fegyveres konfliktusok, gyermekbántalmazás és kizsákmányolás által fenyegetett gyermekeknek.

Az új évtizedben már egyre több ember számára válik világossá: segítenünk kell azokon, akik nálunk nehezebb sorsa ítéltettek, rajtuk kívül álló okok miatt. A XXI. század eseményei bebizonyították, hogy globalizált világunkban már egyetlen krízis sincs túl távol tőlünk. Morális kötelességünk tehát cselekedni azokért, akik védtelenek és kiszolgáltatottak. Az UNICEF 190 országban és területen dolgozik azért, hogy minden gyermek számára biztosítottak legyenek a túléléshez és fejlődéshez szükséges körülmények.